Beranda > Basic, Blog, Computer, Home Basic, Install, Installation, Koneksi, LAN, Laptop, Modem, Original, Router, Rumah, Setup, Speedy, WAN, Windows Vista, Wireless > Ingin monitor rumah selagi ditinggal pergi? Gunakan Kamera Internet yg bisa dipantau dari iOS dan Android. Gampang kok settingnya…

Ingin monitor rumah selagi ditinggal pergi? Gunakan Kamera Internet yg bisa dipantau dari iOS dan Android. Gampang kok settingnya…


Udah lama pingin pasang CCTV kamera buat monitor keadaan rumah kalau lagi kosong. Tetapi beberapa tahun lalu alatnya masih mahal banget, bisa diatas 10jt (hanya dengan 2 kamera). Setelah sabar menunggu akhirnya keluar juga model paling baru internet kamera yang biayanya relatif murah dan settingnya lumayan gampang. Akan gw share disini review dan cara settingnya, dijamin gak pake ribet.
Waktu itu beli kamera ini di salah satu toko di ambassador. Nama alatnya DCS-932L Dlink IP Camera. Kamera ini sudah dilengkapi dengan koneksi Wireless N dan infrared untuk melihat dalam gelap.
Didalam dusnya sudah terdapat CD installation yang tinggal dipasang dan otomatis menginstall sendiri.
Yang perlu di ingat adalah kita perlu menyiapkan password koneksi internet ke provider (karena akan diminta) dan password proteksi wifi jika ada.
Hasil kameranya sangat bagus dan banyak sekali settingan yang bisa kita atur melalui halaman setupnya.
Monitor bisa dilakukan melalui iPhone dan Android dengan mendownload aplikasi MyDlink di application market. Setelah di install, kapan saja kita bisa melihat apa yang sedang terjadi dirumah dengan hanya melalui handphone kita… simple sekali!

Diantaranya adalah mengatur resolusi hasil video/picture, motion detection, pengiriman hasil gambar ke ftp kita (sudah saya kirim ke ftp saya dan hasilnya sangat bagus dan berguna utk backup), mode gambar siang atau malam dan pengiriman notifikasi lewat email.
Sekarang saya sudah tidak ragu2 lagi meninggalkan rumah atau keluarga karena saya sudah mempunyai mata kedua dirumah🙂

20120421-132942.jpg

  1. April 26, 2012 pukul 10:40 am

    Hey very cool site!! Man .. Excellent .. Amazing .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally?
    I’m happy to search out a lot of useful info right here in the put up, we need develop more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

    • erickwblog
      April 26, 2012 pukul 2:14 pm

      Thanks bro! great that you like my site… It will motivate me to create another useful post…

  2. April 11, 2013 pukul 5:30 am

    I think the admin of this website is truly working hard in support of his web site, for
    the reason that here every material is quality based stuff.

  3. Teddy
    Mei 11, 2013 pukul 6:10 pm

    dmn belix mas bro

  4. erickwblog
    Mei 12, 2013 pukul 1:23 am

    @how to make money: thanks for the positive comment, @Teddy: dijakarta udah banyak, ratu plaza, ambas atau di toko komputer lainnya…

  5. Juli 17, 2013 pukul 6:00 pm

    An outstanding share! I’ve just forwarded this onto a friend who had been doing a little homework on this. And he in fact bought me breakfast due to the fact that I stumbled upon it for him… lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to talk about this issue here on your website.

  6. Juli 31, 2013 pukul 3:03 pm

    Hi! This is kind of off topic but I need some help from an established
    blog. Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty quick. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Appreciate it

  7. Juli 31, 2013 pukul 7:41 pm

    This post will help the internet people for setting up new weblog
    or even a blog from start to end.

  8. Agustus 10, 2013 pukul 9:45 am

    I blog quite often and I truly appreciate your information.

    Your article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your blog and keep checking for new details about once a week.
    I subscribed to your RSS feed too.

  9. Januari 5, 2014 pukul 7:56 pm

    Your style is very unique in comparison to other folks I have read stuff from.
    I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just
    book mark this page.

  10. Maret 5, 2014 pukul 3:45 am

    Thanks for one’s marvelous posting! I definitely enjoyed reading
    it, you may be a great author.I will be sure to bookmark your blog and may come back later
    on. I want to encourage continue your great job, have a nice holiday weekend!

  11. Maret 31, 2014 pukul 2:14 pm

    I read this article fully on the topic of the comparison of most up-to-date and earlier technologies, it’s awesome article.

  12. April 23, 2014 pukul 5:27 pm

    With havin so much content do you ever run into any problems of
    plagorism or copyright infringement? My site has a lot of completely unique content I’ve either written myself
    or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my agreement.
    Do you know any ways to help prevent content from being
    ripped off? I’d genuinely appreciate it.

  13. Mei 16, 2014 pukul 1:48 am

    Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during
    lunch break. I love the information you provide here
    and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised
    at how fast your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI,
    just 3G .. Anyhow, excellent blog!

  14. Juli 1, 2014 pukul 11:21 pm

    It’s actually very complicated in this acttive life to listen news on TV, thus I
    only use intenet forr that reason, and get the latest information.

  15. Agustus 21, 2014 pukul 8:06 am

    I believe everything posted made a ton of sense.

    But, what about this? suppose you wrote a catchier title?

    I ain’t suggesting your content isn’t good., but what if you added a title that makes people
    desire more? I mean Ingin monitor rumah selagi ditinggal
    pergi? Gunakan Kamera Internet yg bisa dipantau dari iOS
    dan Android. Gampang kok settingnya… | Erick Wijanarko Weblog is a little vanilla.
    You could peek at Yahoo’s home page and see how
    they create news titles to grab viewers interested. You might add a video or a picture or two to get people
    excited about everything’ve got to say. In my opinion, it could make your posts a little livelier.

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: